Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana (courgette and potato pie recipe)
The English version is available below.
Taka zapiekanka gości na moim stole w sezonie na warzywa z własnego ogródka. Świetnie zastępuje danie obiadowe. Kusi smakiem. Polecam 🙂
Składniki:
700 g cukinii ze skórką i ziarnami
500 g ziemniaków (obranych)
2 czerwone cebule
1 por (średni)
2 ząbki czosnku
10 – 15 dag boczku wędzonego (może być w plastrach)
½ szklanki mąki
½ szklanki oleju
3 jajka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
Wykonanie:
Ziemniaki obrać. Cukinię, ziemniaki, cebulę, czosnek zmielić w chopperze lub potrzeć na tarce o cienkich oczkach. Por pociąć w półtalarki. Boczek pokroić na drobno. Wszystko wrzucić do miski, dodać mąkę, olej, jajka oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w piekarniku nagrzanym do 2000C przez 60 minut.
Smacznego!!!
The pie is a great thing to eat instead of dinner. It is tempting and delicious. They all want a piece of the pie.
Ingredients:
700 g courgette with peel and kernel
500 g potatoes
2 red onions
1 leek (medium)
2 cloves of garlic
100 – 150 g bacon
½ cup of flour
½ cup of oil
3 eggs
1tsp. of salt
1 tsp. of black ground pepper
1 tsp. of basil
1 tsp. of wild garlic
Method:
Peel potatoes. Chop courgettes, the potatoes, the onions and two cloves of garlic in a chopper or grate them into fine pieces. Cut the leek up into half – slices. Cut the bacon up into thin slices. Put everything into a bowl; add flour, oil, eggs and the spices. Stir well. Put everything into heatproof dish. Bake the mixture at 2000C for 60 minutes.
Bon appétit!!!
Greetings! Very helpful advice within this post!
It is the little changes that produce the most significant changes.
Thanks for sharing! http://url1.com