Szybkie i tanie ciasto owocowe (cheap and quick cake with strawberry)
The English version is available below.
To najszybsze ciasto owocowe. Można je wykonać razem z pieczeniem w 45 minut. Polecam kiedy dostaniemy niezapowiedzianych gości lub jak mamy ochotę na coś słodkiego.
Składniki:

2 szkl. mąki tortowej
1 szkl. śmietany
1 szkl. cukru
2 jaja
1-2 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Esencja zapachowa wg uznania
Owoce
Wykonanie:

Jajka z cukrem utrzeć. Dodać śmietanę, olej, olejek zapachowy i miksować jeszcze przez chwilę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wyłożyć na blaszkę, na wierzch położyć owoce (mogą być mrożone). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 35 minut.
Wykończenie:
Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
SMACZNEGO !!!

Easy, quick and tasty cake which you can make within 45 minutes using ingredients you have on hand. Great for party or to take on a picnic.
Ingredients:
2 caps of wheat flour
1 cup of sour cream
1 cup of white sugar
2 eggs
1 – 2 tbsp. of oil
2 tsp. of baking powder
1 tbsp. of vanilla extract
Strawberry
Method:
Stir eggs with sugar. Add sour cream, oil and vanilla extract to the mixture and mix it a while a minute. Combine wheat flour with baking powder and mix until completely blended. Set out the cake on baking tray (diameter: 24cm). put strawberries on the top of the cake. Bake the cake in the preheated oven at 1700C for 35 minutes.
Decoration: pour icing sugar.
Bon appétit!!!
uwielbiam szybkie słodkości:) zobacz moje BŁYSKAWICZNE BABECZKI Z KOKOSEM
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com.es/2013/10/byskawiczne-babeczki-z-kokosem.html
fantastyczne ciasto:) ja dziś robiłam na święta sernik z brzoskwiniami
http://oobzarciuch.blogspot.com/2014/04/sernik-z-brzoskwiniami.html
pyszne tradycyjne WIELKANOCNE BABKI
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/search?q=babka&x=0&y=0
dodatkowo PYSZNE MAZURKI
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/search?q=mazurek&x=0&y=0
zgadzam się, najszybsze najlepsze, a ja szybko zdradzę przepisy na domowe sery http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/
Ekspresowa Dwukolorowa Babka Wielkanocna
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/04/expresowa-babka-wielkanocna.html
Pysze to ciacho jest i naprawdę migiem się robi, zapraszam Cię na moje małe co nieco:-)
Pół francuskie ciacho z powidłami http://ulubioneprzepisybarbary.blogspot.com/2014/03/po-francuskie.html
Pozdrawiam
Aż ślinka leci, ja zapraszam na ciasto pomarańczowe:)
http://bulkazchlebem.pl/ciasto-pomaranczowe
Jedyny sposób na zdrowe odchudzanie i długotrwałe wyniki jest zmiana nawyków żywieniowych. Po co całe życie się odchudzać, to jest bardzo męczące dla naszego organizmu.
Ja już z tym nie mam problemu, zmieniłam nawyki żywieniowe, ale pomógł mi w tym polecając mi świetny program konsultant Wellness(idealnafigura.com/gberes), schudłam zdrowo, bezpiecznie, co najważniejsze utrzymuje już ponad rok świetną figurę.Każdej to polecam
super domowe ciasto,uwielbiam takie szybkie proste przepisy,a z zeszytu mamy czy babci zawsze się udają.polecam i zapraszam na mojego bloga kulinarnego ,na domowe obiadki i ciasta w tym ciasta Anastazji..pozdrawiam
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
a jaka to ma być śmietana?
Do przygotowania ciasta, które ma w przepisie śmietanę, używamy śmietany kwaśnej. Natomiast do przygotowania kremu na bazie śmietany używamy śmietany słodkiej 🙂
Bardzo fajne i szybkie ciasto.
Polecam też babkę
http://inews.com.pl/WordPress3/babka-z-owocami/
fajny przepis, ja http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/
Wygląda przepysznie:) Na pewno zrobię w najbliższej przyszłości:) Mam tylko małe pytanie: czy śmietana ma być słodka czy kwaśna? Pozdrawiam.
Śmietana kwaśna. Udanego wypieku 🙂
Upiekłam dziś rano. Wyszło rewelacyjne:) Pięknie urosło, jest pyszne, pewnie często będzie gościć u nas w domu:) Dzięki za przepis, pozdrawiam:)
Bardzo się cieszę, że wyszło 🙂 Smacznego!!!
Odkąd są świeże truskawki piekę to ciasto dosłownie co drugi dzień:) Znika błyskawicznie a moje dzieci chcą więcej i więcej:) Jeszcze raz dziękuję za ten przepis.
A ja bardzo się cieszę, że smakuje. Dziękuję. Pozdrawiam 😉
Ciasto wygląda wiosennie i lekko,spróbuję zrobić mam tylko pytanie jaka ma to być smietana?
Do przygotowania ciasta na bazie śmietany używamy śmietanę kwaśną. W przypadku kremu na bazie śmietany używamy śmietany słodkiej. Udanego wypieku 😉
Dla niezapowiedzianych gości polecam tartę francuską z jabłkami – 30 minut i ciasto gotowe 🙂 http://kopalniasmaku.pl/przepisy/54-100043-francuska_tarta_z_jablkami.html
Ciasto wyszło idealnie ! 😉
Bardzo się cieszę. Pozdrawiam 🙂