Surówka z kapusty kiszonej

Uwielbiam surówki różnego rodzaju, mogłabym zajadać się nimi całymi dniami. Podaję Wam kolejny przepis na bombę witaminową. To niezastąpiony dodatek do kanapek czy obiadów, a nawet grilla. Pycha …

 surówka kap kisz

Składniki:

½ kg kiszonej kapusty

1 puszka kukurydzy

1 pomidor

2 garście szczypiorku z młodej cebulki

8 dużych rzodkiewek

4 łyżki majonezusurówka kap kisz1

Sól

Pieprz

2 łyżki cukru

 

Wykonanie:

Kapustę kiszoną odcisnąć z wody i pokroić. Rzodkiewkę potrzeć na tarce o grubszych oczkach. Pomidora pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa włożyć do miski, doprawić pieprzem, solą i cukrem i wymieszać. Dodać majonez i ponownie wymieszać.surówka kap kisz2

 

SMACZNEGO !!!