Smaczny, szybki i tani jabłecznik – wersja 1 (Delicious and quick apple pie – version 1)

The English version is available below.

Na formę okrągłą o średnicy 30 cm

Na formę prostokątna 23 cm X 39cm

Składniki:jabłecznik3

4 jajka

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

Dostęp do całego przepisu otrzymasz po wysłaniu sms-a na poniższy numer. W odpowiedzi otrzymasz kod dostępu. Zapraszam 😉

[hidden_content_1]

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 szklanki mąki tortowej

2 łyżeczki mączki ziemniaczanej

1 ½ budyniu śmietankowego

700 gram obranych i pokrojonych w kostkę jabłek

½ szklanki cukru trzcinowegojabłecznik

 

Wykonanie:

Na czas przygotowywania ciasta obrane i pokrojone w kostkę jabłka wymieszać z ½ szklanki cukru trzcinowego.

Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po 1 jednym jajku (po każdym jajku dobrze utrzeć).

Następnie dodajemy budyń oraz przesianą przez sitko mąkę, mączkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wyłożyć na blaszkę. Odcisnąć sok z jabłek. Wyłożyć jabłka na ciasto. Posypać kruszonką.

Kruszonkę przygotowujemy wg podanego poniżej przepisu:

Składniki:

80 – 90 gram margaryny

1 szklanka mąki tortowej

½ szklanki cukru trzcinowegojabłecznik2

½ budyniu śmietankowego.

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść kruszonkę.

 

Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 1700C stopni.

 Smacznego!!! 🙂

Round baking tray diameter: 30cm

Rectangular baking tray dimensions: 23cm x 39cm

 

Ingredients:

4 eggs

250 of margarine

1 cup of white sugar

2 tsp. of baking powder

2 cups of flour

2 tsp. potato flour

1 ½ tsp. of pudding mix

700 g of apples

½ cup of brown sugar

 

Method:

You need 700 g of peeled apples which were also cut to dice. Mix the apples with ½ cup brown sugar. Put the mixture away.

Stir margarine with white sugar. Beat in eggs one at time and mix well after each one.

Combine flour, baking powder, potato flour, pudding mix and sieve the mixture. Mix it until completely blended. Set out the cake on baking tray.

Squeeze juice from apples. Put the apples on the cake. Sprinkle a crumble on the top of the cake.

Crumble:

80 g – 90 g of butter, 1 cup of flour, ½ cup of brown sugar, 2-3 tbsp. pudding mix.

Mix all ingredients together.

Bake the cake in a preheated oven at 1700C for 50 minutes.

[/hidden_content_1]

Bon appétit!!!