Smaczne ciasto trójwarstwowe
Polecam bardzo smaczne ciasto trójwarstwowe. Bardzo długo utrzymuje wilgotność.
Składniki:
2 szkl. mąki i 1 łyżka
25 dag margaryny
8 łyżek oleju
1 szkl.cukru
1 łyżeczka octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
½ szkl. maku
Wykonanie:
Margarynę, cukier, żółtka utrzeć. Dodać olej i ocet i ponownie utrzeć. Dodać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia, zmiksować. Na końcu dodać ubite na sztywno białko i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na trzy równe części. Do jednej dodać 1 łyżkę mąki, do drugiej kakao, a do trzeciej mak. Wkładać do formy w kolejności: ciasto białe, ciasto kakaowe i makowe. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 45 minut.
Posypać cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową (przepis na polewę znajdziesz przy placku miodowym).
SMACZNEGO !!!
Świetny przepis 😀
Bardzo fajnie wygląda i zapewne super smakuje!
Masz rację. Smakuje super, nic tylko brać się za pieczenie 🙂 Pozdrawiam