Sałatka z indyka z czerwoną fasolą i makaronem
Smaczna sałatka. Może zastąpić obiad, gdyż bardzo sycąca. Z pewnością przekonacie do niej swoją rodzinę

Składniki:
400 g mięsa z indyka na gulasz
4 jajka
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka groszku zielonego
110 g makaronu
4-5 łyżek majonezu
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony
Przyprawy do gotowania indyka: sól, pieprz cytrynowy, kurkuma, papryka słodka mielona, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy
Wykonanie: Mięso z indyka zagotować z wyżej podanymi przyprawami. Gotować 40 minut. Po tym czasie mięso wyłożyć na talerz i odstawić do ostygnięcia. Makaron ugotować według wskazań producenta. Jajka gotować przez 10 minut. Przestudzone mięso można posiekać na drobniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka potarte na tarce o grubych oczkach. Wsypać przestudzony makaron, dodać fasolkę i groszek. Posypać solą i czarnym pieprzem.

Wymieszać. Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać.

Smacznego!!!
No taka sałateczka będzie pyszna
Nawet bardzo pyszna. Polecam!!! Smacznego 🙂