Roladki z kurczaka
1 filet z piersi kurczaka
1 mała cukinia
ok.2 ogórki kiszone
ok.2 plastry papryki w occie
ok.2 łyżeczki musztardy
ok.2 łyżeczki ketchupu
2 plastry sera
sól
pieprz
Składniki należy dobrać odpowiednio do ilości porcji.
Cukinię, ogórki i paprykę pokroić w paski. Jeśli cukinia ma twardą skórkę, to dobrze jest ją obrać.
Filet z piersi kurczaka podzielić na 4 części. Mięso rozbić jak na kotlety. Każdy kawałek posypać solą i pieprzem oraz posmarować ketchupem i musztardą. Na mięso położyć pół plastra sera, cukinię, ogórek, paprykę i formować roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym margaryną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut. W razie potrzeby podlewać wodą, aby mięso nie przypaliło się od spodu. 15-20 minut przed końcem pieczenia roladki można zalać 1 lub 2 szklankami wody i będziemy mogli zrobić sos. Jak go zrobić znajdziecie na: http://przepisybabci.blog.pl/2014/05/13/moj-przepis-na-roladki-z-kurczka/
Smacznego!!!
mniam! uwielbiam takie rarytasy! i zdjęcia piękne!
będę tu częstym gościem:)
Bardzo ładnie wyglądają w przekroju. Pyszne i zdrowe jedzonko 🙂