Roladki schabowe po chłopsku

Składniki:roladki chłopskie2

Mięso schabowe

Fasolka

Cebula

Kiełbasa zwyczajna lub podobna

Ketchup

Pieprz

Sól

 

Składniki należy dobrać odpowiednio do ilości porcji.

 

Wykonanie:roladki chłopskie

Mięso schabowe pokroić na kotlety i rozbić. Posypać pieprzem i solą. Posmarować ketchupem. Na tak przygotowanym mięsie układać kiełbasę, cebulę i fasolkę. Formować roladkę. Każdą roladkę z wierzchu posmarować odrobiną margaryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny (do zrumienienia). Od czasu do czasu podlewać wodą,roladki chłopskie1 aby roladki się nie przypiekły od dołu. Ja 15-20 minut przed końcem pieczenia wlewam do roladek 1-2 szklanki wody.  Z wody pozostałej od odpiekania można przyrządzić sos. Jak go zrobić znajdziecie na:

http://przepisybabci.blog.pl/2014/05/13/moj-przepis-na-roladki-z-kurczka/

Smacznego !!!