Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym
Do przygotowania 10 porcji roladek będziemy potrzebować 10 kotletów schabowych oraz 0,5 kg mięsa mielonego.
Mięso mielone:
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
2 jajka
1 cebula
Garść świeżej kapusty kiszonej
1 bułka
5 łyzek mleka
Przyprawa do mięsa mielonego
Pieprz
Majeranek
Wykonanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie z mlekiem. Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Schabowe:
10 sztuk kotletów schabowych
Pieprz
Sól
Wykonanie:
Schabowe cienko rozbić. Posypać przyprawami.
Wykończenie:
1 mały słoik majonezu
Przygotowane kotlety schabowe posmarować majonezem. Na to nakładać mięso mielone jak na powyższym zdjęciu. Zwijać roladki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, podlewając co jakiś czas wodą. Na końcu wyjąć gotowe roladki, zlać powstały w czasie pieczenia sos do małego garnka i zagęścić mąką, tak ja w poprzednich przepisach, np. http://przepisybabci.blog.pl/2014/05/13/moj-przepis-na-roladki-z-kurczka/
Smacznego ;).