Zielona pasta jajeczna na śniadanko

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno być pożywne, a przede wszystkim smaczne. Taka jest ta pasta. Do śniadanka proponuję sok Hortex – Vitaminka (brzoskwinia, marchew, jabłko), koktajl witamin A,C,E. to właśnie te witaminy są niezbędne w codziennej diecie, dlatego warto je uzupełniać pijąc, np. sok Hortex. Dla dzieci polecam do śniadania sok Hortex Leon, który zawiera tylko naturalne cukry występujące w owocach i warzywach.

Składniki:

6 jajek

2-3 łyżki majonezu

70 g szpinaku rozdrobnionego Hortex

1 łyżeczka masła

Sól

Pieprz czarny mielony

Ocet

Sok Hortex Vitaminka lub Leon


Wiosenny konkurs od Matki Natury

Wykonanie:

Jajka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać ½ łyżeczki soli i wlać 1-2 łyżek octu (skorupki będą lepiej odchodzić od świeżych jajek). Zagotować. Gotować 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie zalać zimną wodą. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak podsmażyć na maśle (ok. 2-3 minuty). Odstawić do ostygnięcia. Ostudzone jajka przecinać na połowę i łyżeczką wyjmować ze skorupek. Wrzucić do choppera, dodać szpinak, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować i gotowe :). Podawać np. z bułeczkami z dynią: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/pyszne-i-proste-bulki-pszenne-z-dynia/

Smacznego!!!

Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis 🙂

Wydruk przepisu
Zielona pasta jajeczna na śniadanko
Sposób przygotowania
  1. Jajka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać ½ łyżeczki soli i wlać 1-2 łyżek octu (skorupki będą lepiej odchodzić od świeżych jajek). Zagotować. Gotować 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie zalać zimną wodą. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak podsmażyć na maśle (ok. 2-3 minuty). Odstawić do ostygnięcia. Ostudzone jajka przecinać na połowę i łyżeczką wyjmować ze skorupek. Wrzucić do choppera, dodać szpinak, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować i gotowe . Podawać np. z bułeczkami z dynią:
Pozostałe informacje

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *