Zielona pasta jajeczna na śniadanko
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno być pożywne, a przede wszystkim smaczne. Taka jest ta pasta. Do śniadanka proponuję sok Hortex – Vitaminka (brzoskwinia, marchew, jabłko), koktajl witamin A,C,E. to właśnie te witaminy są niezbędne w codziennej diecie, dlatego warto je uzupełniać pijąc, np. sok Hortex. Dla dzieci polecam do śniadania sok Hortex Leon, który zawiera tylko naturalne cukry występujące w owocach i warzywach.

Składniki:
6 jajek
2-3 łyżki majonezu
70 g szpinaku rozdrobnionego Hortex
1 łyżeczka masła
Sól
Pieprz czarny mielony
Ocet
Sok Hortex Vitaminka lub Leon
Wykonanie:
Jajka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać ½ łyżeczki soli i wlać 1-2 łyżek octu (skorupki będą lepiej odchodzić od świeżych jajek). Zagotować. Gotować 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie zalać zimną wodą. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak podsmażyć na maśle (ok. 2-3 minuty). Odstawić do ostygnięcia. Ostudzone jajka przecinać na połowę i łyżeczką wyjmować ze skorupek. Wrzucić do choppera, dodać szpinak, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować i gotowe :). Podawać np. z bułeczkami z dynią: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/pyszne-i-proste-bulki-pszenne-z-dynia/

Smacznego!!!
Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis 🙂

Czas przygotowania | 45 minut |
Porcje |
porcji
|
|
![]() |
- Jajka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać ½ łyżeczki soli i wlać 1-2 łyżek octu (skorupki będą lepiej odchodzić od świeżych jajek). Zagotować. Gotować 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie zalać zimną wodą. Odstawić do ostygnięcia. Szpinak podsmażyć na maśle (ok. 2-3 minuty). Odstawić do ostygnięcia. Ostudzone jajka przecinać na połowę i łyżeczką wyjmować ze skorupek. Wrzucić do choppera, dodać szpinak, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować i gotowe . Podawać np. z bułeczkami z dynią:
Smacznego!!!