Surówka weselna z kiszonej kapusty

Dzisiaj polecam Wam pyszną surówkę z kiszonej kapusty. To doskonały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Ja lubię ja także na kanapki. Polecam

Składniki:

½ kg kiszonej kapusty

1 średnie jabłko

1 średnia czerwona cebula

1 ząbek czosnku

3 – 4 czubate łyżki ogórków w musztardzie pokrojonych w kostkę

Pieprz czarny mielony

2 łyżeczki cukru

¼ łyżeczki kwasku cytrynowego

2 łyżki majonezu

3 łyżki kwaśnej śmietany 18%



Wykonanie:

Z kapusty wycisnąć sok, pokroić na drobno. Jabłko obrać ze skórki. Jabłko, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wraz z ogórkami do kapusty. Doprawić pierzem, dodać cukier i kwasek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, ponownie wymieszać.




Smacznego!!!



Wydruk przepisu
Surówka weselna z kiszonej kapusty
Dzisiaj polecam Wam pyszną surówkę z kiszonej kapusty. To doskonały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Ja lubię ja także na kanapki. Polecam
Sposób przygotowania
  1. Z kapusty wycisnąć sok, pokroić na drobno.
  2. Jabłko obrać ze skórki. Jabłko, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wraz z ogórkami do kapusty.
  3. Doprawić pierzem, dodać cukier i kwasek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, ponownie wymieszać. Smacznego!!!