Surówka weselna z kiszonej kapusty
Dzisiaj polecam Wam pyszną surówkę z kiszonej kapusty. To doskonały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Ja lubię ja także na kanapki. Polecam
Składniki:
½ kg kiszonej kapusty
1 średnie jabłko
1 średnia czerwona cebula
1 ząbek czosnku
3 – 4 czubate łyżki ogórków w musztardzie pokrojonych w kostkę
Pieprz czarny mielony
2 łyżeczki cukru
¼ łyżeczki kwasku cytrynowego
2 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Wykonanie:
Z kapusty wycisnąć sok, pokroić na drobno. Jabłko obrać ze skórki. Jabłko, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wraz z ogórkami do kapusty. Doprawić pierzem, dodać cukier i kwasek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, ponownie wymieszać.
Smacznego!!!

Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osób
|
|
![]() |
- Z kapusty wycisnąć sok, pokroić na drobno.
- Jabłko obrać ze skórki. Jabłko, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wraz z ogórkami do kapusty.
- Doprawić pierzem, dodać cukier i kwasek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, ponownie wymieszać. Smacznego!!!