Sałatka wiosenna
Pyszna, lekka sałatka. Smakuje wszystkim. Polecam!!!

Składniki:
4 duże ziemniaki
1 duża marchew
80-100 g korzenia selera
1/3 korzenia pory
1 zielony ogórek
1 mała puszka kukurydzy (140g)
1 mała puszka fasolki czerwonej (140g)
260 g majonezu
Sól
Pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Ziemniaki, marchew, seler ugotować. Ja gotowałam ok. 25 minut, ale to zależy od ziemniaków, jakich użyjecie. Ziemniaki po ugotowaniu nie mogą się rozpadać, nie mogą być zbyt miękkie. Ziemniaki, marchew, seler, por, ogórek pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i fasolkę, posypać solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać. Udekorować według uznania.

Smacznego!!!
Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis 🙂

Porcje |
|
- 4 duże ziemniaki
- 1 duża marchew
- 80-100 g korzenia selera
- 1/3 korzenia pory
- 1 zielony ogórek
- 1 mała puszka kukurydzy 140g
- 1 mała puszka fasolki czerwonej 140g
- 260 g majonezu
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Składniki
|
![]() |
- Ziemniaki, marchew, seler ugotować. Ja gotowałam ok. 25 minut, ale to zależy od ziemniaków, jakich użyjecie. Ziemniaki po ugotowaniu nie mogą się rozpadać, nie mogą być zbyt miękkie. Ziemniaki, marchew, seler, por, ogórek pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i fasolkę, posypać solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać. Udekorować według uznania.
Smacznego!!!