Placuszki na zsiadłym mleku z twarogiem i jabłkiem

Proste, smaczne i błyskawiczne w wykonaniu. W sam raz na królewskie śniadanie.

Składniki:

1 średnie jabłko

200 g mleka zsiadłego

130 g półtłustego twarogu

1 jajko

2 łyżki cukru brązowego

1 łyżka cukru brązowego z cynamonem z Cejlonu

1 łyżeczka esencji pomarańczowej

1 szklanka mąki tortowej typ 450

½ łyżeczki proszku do pieczenia

Śniadaniowa klasyczna do smażenia


Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Wykonanie:

Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zsiadłe mleko, twaróg, jajko, esencję pomarańczową i cukier zmiksować.

Dodać mąkę z proszkiem przesianą przez sitko i ponownie utrzeć. Wsypać jabłka i wymieszać łyżką.

Rozgrzać patelnię, wyłożyć 1- 2 łyżki śniadaniowej. Poczekać aż się rozpuści i łyżką nakładać placuszki.

Smażyć z dwóch stron do zrumienienia.

Smacznego!!!

Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis 🙂

Wydruk przepisu
Placuszki na zsiadłym mleku z twarogiem i jabłkiem
Sposób przygotowania
  1. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  2. Zsiadłe mleko, twaróg, jajko, esencję pomarańczową i cukier zmiksować.
  3. Dodać mąkę z proszkiem przesianą przez sitko i ponownie utrzeć.
  4. Wsypać jabłka i wymieszać łyżką.
  5. Rozgrzać patelnię, wyłożyć 1- 2 łyżki śniadaniowej. Poczekać aż się rozpuści i łyżką nakładać placuszki. Smażyć z dwóch stron do zrumienienia.
Pozostałe informacje

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *