Angielskie ciasteczka owsiane z mąką kokosową

Ciasteczka są bardzo kruche z tego względu, że przeważa w nich mąką kokosowa nad tortową, ale są bardzo smaczne. Doskonałe dla dzieci na przekąskę lub dla nas do kawki 😉

Składniki:

340 g masła o temperaturze pokojowej

1 szklanka cukru brązowego

1 łyżka cukru trzcinowego z cynamonem

2 jajka

1 ½ szklanki mąki kokosowej

½ szklanki mąki tortowej typ 450

¾ łyżeczki sody

4 szklanki płatków owsianych

100 g rodzynek

2 łyżki płatków migdałowych

2 łyżki ziaren sezamu

2 łyżki ziaren słonecznika



Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do miski.

Zagnieść ciasto. Ciasto będzie kleiło się do rąk. Z ciasta formować kulki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać ręką. Zostawić odstępy, aby ciastka się nie zlały.

Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 18-20 minut, do zrumienienia. Z porcji otrzymamy około 40 – 45 ciastek.



Smacznego!!!

Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis 🙂

Wydruk przepisu
Angielskie ciasteczka owsiane z mąką kokosową
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki wrzucić do miski. Zagnieść ciasto. Ciasto będzie kleiło się do rąk.
  2. Z ciasta formować kulki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać ręką. Zostawić odstępy, aby ciastka się nie zlały.
  3. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 18-20 minut, do zrumienienia. Z porcji otrzymamy około 40 – 45 ciastek.
Pozostałe informacje

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *