Pyszne kluseczki z serem Capreggio
Robię te kluseczki zamieniając twaróg na ser Capreggio – typu włoskiego, ponieważ jest słodszy, a kluseczki są z nim bardziej delikatne i puszyste. Na pewno zasmakują każdemu. Polecam!!!

Składniki:
250 g sera typu włoskiego Capri
1 jajko
Szczypta soli
1 łyżka cukru
Ok. 1 ¼ szklanki mąki tortowej
Do dekoracji:
Bułka tarta, masło
Wykonanie:
Serek Capri mieszamy z cukrem, solą i jajkiem. Wsypujemy 1 szklankę mąki i zagniatamy. Jeśli będzie się kleiło do rąk dosypujemy mąki i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczne ciasto. Ciasto dzielimy na niewielki części, formujemy wałeczek i odcinamy kluski o grubości ok. 1 cm.

Kluski wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.
Bułkę tartą rumienimy na roztopionym maśle i polewamy kluski.

Smacznego!!!!
POLECAM:http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/schab-na-kanapki-lub-obiad-w-pysznej-marynacie/
Z serkiem Capreggio z przyjemnością wypróbuję, dziękuję za pomysł.
Nie ma za co. Polecam. Pozdrawiam 🙂
moje dzieci je uwielbiają:-)
Pozdrawiam 🙂