Pyszne grzebienie francuskie
Witajcie,
Dzisiaj chce Wam zaproponować przepis na pyszne i proste w wykonaniu grzebienie francuskie. Poszłam na łatwiznę tym razem, ale zapewniam Was, że te ciastka będą lepiej smakowały jak z cukierni. Ich przygotowanie i upieczenie nie zajmie Wam więcej jak pół godziny.
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
2 słoiczki po 200 g domowej, gęstej marmolady malinowej lub ewentualnie tyleż samo kupnej marmolady różanej,
Wykonanie:
Z jednego opakowania ciasta francuskiego wyciąć osiem równych prostokątów. Na każdy nałożyć po czubatej łyżeczce marmolady. Złożyć na połowę. Brzegi skleić widelcem. Ułożyć na dwóch blachach o wymiarach piekarnika. Ja piekłam równocześnie dwie blachy w temperaturze 2000C przez 17 minut.
Smacznego!!!