Pyszna pieczeń na kanapki
Jeśli znudziły się już Wam wszystkie wędliny i zastanawiacie się, co ja mam znowu zjeść? To odpowiedź jest prosta, wypróbujcie moją pieczeń na kanapki. Oczywiście można ją też wykorzystać jako miąsko na obiadek. Wybór należy do Was. Zapraszam do wypróbowania, na pewno Wam zasmakuje. Polecam 🙂
½ kg mielonego z szynki
10 – 15 dag pieczarek
10 – 15 dag kapusty kiszonej
1 bułka pszenna lub 2-3 kromki chleba
1 mała cebula
1 jajko
Pieprz
Przyprawa do mielonego
Wykonanie:
Mięso mielone przełożyć do miski. Pieczarki i cebulę pokroić na drobno i podsmażyć. Kapustę kiszoną odcisnąć i pokroić. Bułkę pszenną namoczyć w wodzie. Do mięsa mielonego dodać podsmażone pieczarki i cebulę oraz kapustę i odciśniętą bułkę tartą.Przyprawić przyprawami. Wszystko dokładnie zagnieść. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (19cm x 28cm) i uformować pieczeń. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do zrumienienia).
Smacznego !!!