Pyszna pieczeń na kanapki

Jeśli znudziły się już Wam wszystkie wędliny i zastanawiacie się, co ja mam znowu zjeść? To odpowiedź jest prosta, wypróbujcie moją pieczeń na kanapki. Oczywiście można ją też wykorzystać jako miąsko na obiadek. Wybór należy do Was. Zapraszam do wypróbowania, na pewno Wam zasmakuje. Polecam  🙂

 

Składniki:surowa pieczeń

½ kg mielonego z szynki

10 – 15 dag pieczarek

10 – 15 dag kapusty kiszonej

1 bułka pszenna lub 2-3 kromki chleba

1 mała cebula

1 jajko

½ szkl. wodypieczeń gotowa

Pieprz

Przyprawa do mielonego

 

Wykonanie:

Mięso mielone przełożyć do miski. Pieczarki i cebulę pokroić na drobno i podsmażyć. Kapustę kiszoną odcisnąć i pokroić. Bułkę pszenną namoczyć w wodzie. Do mięsa mielonego dodać podsmażone pieczarki i cebulę oraz kapustę i odciśniętą bułkę tartą.Przyprawić przyprawami. Wszystko dokładnie zagnieść. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (19cm x 28cm) i uformować pieczeń. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do zrumienienia).pieczeń gotowa1

 

Smacznego !!!