Ptasie mleczko Babuni

Składniki:ptasie mleczko2

4 jajka

1 szkl. cukru pudru

1 budyń waniliowy

1 kostka margaryny

7 łyżeczek żelatyny

1 galaretka truskawkowa

2 galaretki pomarańczoweptasie mleczko21

 

Wykonanie:

Jajka sparzyć w gotowanej wodzie. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 3 szklankach wody.  Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, zalać 1/2 szkl. wody i rozpuścić. Margarynę, żółtka i cukier puder utrzeć. Miksując dodawać powoli budyń. Dodać żelatynę i wymieszać mikserem. Wyłożyć na formę do tortu o średnicy 26 cm. Kiedy masa zgęstnieje (około 30 minut) ubijamy białka na sztywno. ptasie mleczko22Dodajemy tężejącą galaretkę truskawkową i mieszamy delikatnie łyżką. Wylewamy na poprzednią warstwę i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!!!