Placuszki z dynią i twarogiem
To kolejny pomysł mojej Mamy. Połączenie dyni z twarogiem dało wyśmienity efekt. Placuszki smakują obłędnie.

Składniki:
300 g dyni lub cukinii
250 g twarogu
2 jajka
2 ząbki czosnku
½ szklanki mąki kukurydzianej
Szczypta soli
Pieprz cytrynowy
Kurkuma
Dodatkowo:
Olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miski (dynię, twaróg, jajka, czosnek, mąkę oraz przyprawy).

Wymieszać łyżką.

Nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem. Formować placki. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Można podawać z kwaśną śmietaną 12% lub 18%.

Smacznego!!!
Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis 🙂