Pasta jajeczna z Awokado

Pyszna i pożywna pasta jajeczna. Prosta i szybka, idealna na kanapki. Polecam 🙂

Składniki:

4 jajka

1 dojrzałe Awokado

3 łyżki majonezu

Pieprz mielony

Sól



Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli i 1 łyżką octu. Ja gotuję 10 minut. Ostudzić.

Jajka przekroić na połowę i łyżeczką wyjąć ze skorupek. Wrzucić do blendera lub choppera razem z Awokado obranym ze skórki i pozbawionym pestki, majonezem, pieprzem mielonym oraz szczyptą soli. Zmiksować do konsystencji pasty.

Smacznego!!!



Polecam także wpis: http://www.przepisybabci.com.pl/2019/10/20/wiesz-wszystko-o-czyszczeniu-przechowywaniu-i-gotowaniu-jajek/