Muffinki
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować Muffinki firmy GELLWE. Są puszyste i
smaczne oraz proste w wykonaniu. Dzieci zachwyci ich smak, bo naprawdę jest wyśmienity i będą ciagle chciały więcej i więcej. Poza tym będą miały niezłą zabawę przy ich strojeniu jak i kolorowaniu obrazków, które znajdą w środku opakowania. Polecam !!!
W środku opakowania tak jak widać to na zdjęciu, znajdziecie:
– mieszankę do przygotowania ciasta,
– mieszankę do przygotowania kremu,
– foremki,
– ozdoby,
– kolorowani,
– a w babeczkach z autami – naklejkę
Ty musisz przygotować tylko:
– do ciasta:
1 jajko
6 łyżek wody
– do kremu:
110 ml bardzo zimnego mleka z lodówki ( trochę mniej niż ½ szklanki)
A sposób wykonania jest bardzo prosty, aby się o tym przekonać, przeczytaj poniżej:
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Na blasze do pieczenia rozstaw 15 papierowych foremek.
- Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski i dodaj: jajko, olej, wodę. Wymieszaj mikserem na początku chwilę na małych obrotach, a później na najwyższych około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Tak przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek. Do jednej foremki daj po ok. 1 łyżce ciasta – do 2/3 wysokości foremki.
Natychmiast wstaw do piekarnika.
- Piecz babeczki na środkowym poziomie przez 16 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
A teraz przygotowanie kremu:
- Do wysokiego naczynia wlej 110 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki. Wsyp zawartość saszetki z mieszanką do kremu. Ubijaj mikserem przez chwilkę na najmniejszych obrotach,
potem zwiększ obroty do najwyższych i ubijaj jeszcze przez 3 minuty, do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
- Babeczki udekorować kremem i posypać posypką według własnego uznania.
Smacznego !!!