Muffinki czekoladowe z nadzieniem krówkowym

Witajcie,

dzisiaj polecam Wam pyszne muffinki 🙂

Składniki:muffinki1

125 gram margaryny

270 gram mąki tortowej

30 gram kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

½ szklanki mleka

¾ szklanki cukrumuffinki

2 jajka

Szczypta soli

Ok. 100-150 gram masy kajmakowej o smaku tiramisu

 

Wykonanie:

Margarynę rozpuścić. W jednej misce zmiksować rozpuszczoną margarynę z mlekiem i jajkami.

W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem, kakao, cukrem i solą.

Do sypkich składników wlewamy płynne i miksujemy na niskich obrotach (2-3) do uzyskaniamuffinki2 jednolitej konsystencji.

Papilotki do muffinek (ok.12-13 sztuk) układamy na blasze. Ja te cienkie papilotki poukładałam po dwie, grube wystarczy jedna. Do każdej wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę masy krówkowej i znowu łyżkę ciasta.

Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!!!