Muffinki czekoladowe z nadzieniem krówkowym
Witajcie,
dzisiaj polecam Wam pyszne muffinki 🙂
125 gram margaryny
270 gram mąki tortowej
30 gram kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ szklanki mleka
2 jajka
Szczypta soli
Ok. 100-150 gram masy kajmakowej o smaku tiramisu
Wykonanie:
Margarynę rozpuścić. W jednej misce zmiksować rozpuszczoną margarynę z mlekiem i jajkami.
W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem, kakao, cukrem i solą.
Do sypkich składników wlewamy płynne i miksujemy na niskich obrotach (2-3) do uzyskania jednolitej konsystencji.
Papilotki do muffinek (ok.12-13 sztuk) układamy na blasze. Ja te cienkie papilotki poukładałam po dwie, grube wystarczy jedna. Do każdej wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę masy krówkowej i znowu łyżkę ciasta.
Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!!!