Mój przepis na … roladki z mięsa mielonego
½ kg mięsa mielonego z szynki
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
½ szkl. wody
Dostęp do całego przepisu otrzymasz po wysłaniu sms-a na poniższy numer. W odpowiedzi otrzymasz kod dostępu. Zapraszam 😉
[hidden_content_1]
1 łyżka mączki ziemniaczanej
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
Papryka w occie
Ogórki w occie
Pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego
Do mięsa mielonego dodać: jajka, bułkę tartą, wodę, mączkę ziemniaczaną i przyprawy (jeśli dajemy przyprawę do mięsa mielonego-nie dodajemy soli, ponieważ mięso będzie za słone), wszystko razem wymieszać. Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do majonezu i wymieszać. Ogórki i paprykę pokroić w krótkie paski. Bierzemy nie za dużą garść mięsa mielonego, rozkładamy na rękę (jak pokazano na zdjęciu), kładziemy na to trochę majonezu oraz kawałek ogórka i papryki. Formujemy roladkę. Kładziemy do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego margaryną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 minut.
Sos majonezowo-ketchupowy
Składniki:
2 szkl. ciepłej wody
2 łyżki ketchupu
Ok. 2 łyżki mąki
1 ząbek czosnku (zetrzeć na tarce o małych oczkach)
Pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać. Do sosu można też dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Wlać do roladek na 20 minut przed końcem pieczenia.
[/hidden_content_1]
Smacznego !!!
Smacznie tu, zapraszamy również do Nas
Dzięki 😉