Klopsy z serem i chrzanem
Dzisiaj polecam pyszne klopsiki z tartym serem i chrzanem. Ich smak podkreśla także lubczyk. Pycha :0 Polecam 😉

Składniki:
Ok. 400 g szynki lub mielonego z szynki
100 g potartego sera
6 łyżek bułki tartej
2 małe jajka
1 łyżka chrzanu tartego ze słoiczka
1 cebula czerwona
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz cytrynowy, lubczyk otarty, majeranek otarty, kurkuma, papryka słodka mielona, gorczyca.
Dodatkowo: 3-4 łyżki oleju rzepakowego
Wykonanie:
Szynkę zmielić. Do zmielonej szynki dodać ser, bułkę tartą, jajka, posiekaną cebulkę oraz przyprawy. Zagnieść rękoma. Formować klopsiki według uznania. Układać w naczyniu żaroodpornym z przykrywką. Klopsiki polać trochę olejem. Przykryte pokrywką wstawić do piekarnika (z termoobiegiem) nagrzanego do 170 stopni C. Piec około 50-60 minut.
Smacznego!!!
Pyszna propozycja na obiadek, a dawno nie robiłam klopsików. Dziękuję za przepis 🙂
Proszę 🙂 Smacznego!!! Pozdrawiam:)
Z chrzanem wydają się na prawdę dobre, a jeszcze takich nie próbowałam.
Smakują naprawdę świetnie. Wypróbowałam Twój przepis na niedzielny obiad i mąż bym pod wrażeniem skąd mam przepis 🙂 ale nie mówiłam że z Twojego bloga;
Dziękuję. Najważniejsze, że mężowi smakowały 😉 Pozdrawiam 🙂