Karpatka według przepisu mojej Mamy – pychotka ;)

Na blachę o wymiarach 23cm x 39cm

Składniki:karpatka3

½ litra wody

½ kostki margaryny

Szczypta soli

1 szklanka mąki

5 jajek

Krem karpatkowy w 5 minut – 1 opakowanie

Cukier puder

 karpatka1

Wykonanie:

Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Skręcić gaz, dodać mąkę i gotować chwilę (ok. 3 min.)karpatka2 na bardzo małym ogniu ciągle mieszając, aby ciasto się nie przypaliło. Po wystudzeniu miksować wbijając kolejno po 1 jajku. Podzielić na dwie części. Rozsmarować na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 1800 C.

Przygotować krem według wskazań producenta. Przełożyć nim zimne ciasto. Posypać cukrem pudrem (przez sitko).

Smacznego!!! 🙂