Domowa kostka malinowa – homemade raspberry cube recipe

The English version is available below.

Jeśli lubicie nieco kwaśne smaki, polecam to ciasto. Przepis wymyśliła moja Mama. Polecam!!!

Składniki na ciasto:

5 jaj

250 g margaryny

1 szklanka cukru

2 szklanki mąki tortowej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

 

Wykonanie:

Tłuszcz ucierać z cukrem dodając po jednym jajku. Mąkę połączyć z proszkiem i kakao, przesiać przez sitko do masy. Przełożyć na blachę o wymiarach: 23cm x 33cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 1700C przez 45-50 minut.

Składniki na krem:

8 łyżek cukru pudru

300 g masła

290 g zsiadłego mleka

 

Wykonanie:

Cukier puder utrzeć z masłem. Dodawać po 1 łyżce zsiadłego mleka i ucierać.

 

„Poncz” do nasączenia: 2 łyżki kawy mielonej, 2 łyżki cukru. Wszystko zalać 200 ml  gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia.

 

Dodatkowo:

Maliny (ok. 500 g), mogą być mrożone

3 galaretki malinowe

Galaretki rozpuścić w 4 ½ szklanki wody

 

Przełożenie ciasta:

Ciasto kakaowe + nasączyć „ponczem” + krem + maliny + tężejąca galaretka

Smacznego!!!

If you like slightly acidic flavours, I recommend this cake. The recipe came up to my Mother. I recommend it 😉

 

Ingredients  for cake:

5 eggs

250 g of margarine

1 cup of white sugar

2 cups of flour (all-purpose)

2 tsp. of baking soda

2 tbsp. of cocoa

 

Method:

Stir margarine with white sugar. Add beaten eggs one a time and mix well after each one. Combine flour, baking powder and cocoa and sieve the mixture. Mix until completely blended. Set out the cake on baking tray (dimensions 23 cm x 33cm). Bake the cake in a preheated oven at 1700C for 45 – 50 minutes.

 

Ingredients for cream:

8 tbsp. of icing sugar

300 g of butter (fridge temperature)

290 g of soured milk

 

Method:

Stir icing sugar with butter. Add 1 tbsp. of soured milk at time and mix well after each one.

 

Punch to soak: 2 tbsp. of ground coffee, 1 tbsp. of white sugar. Flood everything with 200 ml of boiled water. Leave to cool down.

 

Additionally:

Raspberries (about 500g, can be frozen)

3 raspberry jellies

Dissolve the jellies in 4 ½ glasses of boiled water.

 

Layers (from bottom to top):

  1. The cocoa cake
  2. The punch
  3. Cream
  4. Raspberries
  5. Setting jelly

 

Bon appétit!!!