Deser budyniowo – twarogowy
Składniki na 3 porcje:
1 budyń śmietankowy
2 łyżki cukru
200 g półtłustego twarogu
2 żółtka
2 łyżki kakao
250 g margaryny
7 łyżek cukru pudru
Biszkopty
Wykonanie:
Z mleka, budyniu i 2 łyżek cukru ugotować gęsty krem. Odstawić do ostygnięcia. Twaróg dobrze połączyć ze schłodzonym budyniem.
Żółtka ubić w kąpieli wodnej, odstawić z ognia. Zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Do tak ubitej masy z żółtek miksując powoli dodawać masę budyniowo-tawarogową. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, połączyć mikserem.
Na dno pucharków położyć biszkopty, przykryć masą kakaową. Na niej ułożyć biszkopty i przykryć jasna masą. Wstawić do lodówki do stężenia. Jeśli ktoś lubi można udekorować posiekanymi orzechami.
Smacznego!!!
Proste i pyszne 🙂