Czekoladowe gofry mojej Mamy

Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!!

Składniki:

6 jajek

1 szklanka cukru brązowego

2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon

220 g jogurtu śmietankowego (maluta – dostępny w polo markecie)

½ litra mleka 3,2%

1 budyń czekoladowy

2 szklanki mąki kokosowej

3 szklanki mąki tortowej



Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem brązowym oraz z cukrem z cynamonem. Dodać jogurt, ubić. Dodać mleko, ubić. Dodać sypkie składniki i ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Z porcji otrzymamy około 14 sztuk. Ja piekłam w nagrzanej gofrownicy ok. 7-8 minut. Czas pieczenia musicie dostosować do waszej gofrownicy.

Smacznego!!!