Czekoladowe gofry mojej Mamy
Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!!

Składniki:
6 jajek
1 szklanka cukru brązowego
2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon
220 g jogurtu śmietankowego (maluta – dostępny w polo markecie)
½ litra mleka 3,2%
1 budyń czekoladowy
2 szklanki mąki kokosowej
3 szklanki mąki tortowej
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem brązowym oraz z cukrem z cynamonem. Dodać jogurt, ubić. Dodać mleko, ubić. Dodać sypkie składniki i ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Z porcji otrzymamy około 14 sztuk. Ja piekłam w nagrzanej gofrownicy ok. 7-8 minut. Czas pieczenia musicie dostosować do waszej gofrownicy.


Smacznego!!!
Nigdy nie jadłam gofrów z takich składników. Będę musiała wypróbować 🙂
Polecam. Są pyszne 🙂