CIASTECZKA OWSIANO-JAGLANE
Znudziły mi się już tradycyjne ciasteczka owsiane, dlatego postanowiłam trochę pokombinować i wymyśliłam takie oto ciasteczka. Myślę, że będą Wam smakować. Takie ciasteczka możemy zrobić na szybko, np. gdy spodziewamy się gości zapowiedzianych na ostatnią chwilę. W sam raz do kawki. Polecam 🙂

Składniki:
200 g masła 82% o temp. pokojowej
½ szklanki cukru brązowego
1 opakowanie cukru waniliowego
1 jajko
1 szklanka mąki tortowej lub wrocławskiej
1 szklanka płatków jaglanych
1 ½ szklanki płatków owsianych
½ łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
100 g rodzynek wcześniej sparzonych wodą
3 łyżki sezamu
3 – 4 łyżki ziaren słonecznika i dyni
Wykonanie:
Do miski wrzucić wszystkie składniki. Dokładnie wyrobić. Ciasto będzie kleiło się do rąk. Z ciasta formować w rękach kulki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać. Zachować odstępy. Piec w piekarniku termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez około 18 – 20 minut.


Smacznego!!!
muszą być pyszne!
O, tak. Pycha. Polecam 🙂 Pozdrawiam 🙂
no koniecznie wypróbuję 😀
Polecam!!! Dziękuję 🙂 Pozdrawiam 😉
uwielbiam takie smakołyki
cudowności 😀
Dziękuję 🙂 Pozdrawiam 😉