Pasta jajeczna z tuńczykiem – palce lizać :)

Tą pastę podpatrzyłam u koleżanki. Postanowiłam ją odtworzyć w domu. Prosta i szybka, po prostu palce lizać ;). Idealna na kanapki do szkoły i do pracy. Polecam!!!

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

4 jajka

1 mała puszka kukurydzy ( Bonduelle)

2 łyżki majonezu

Pieprz czarny mielony



Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli i 1 łyżką octu. Ja gotuję 10 minut. Ostudzić. Jajka przekroić na połowę i łyżeczką wyjąć ze skorupek. Wrzucić do blendera lub choppera razem z tuńczykiem odsączonym z sosu, majonezem i pieprzem mielonym. Ja nie dodaję soli, ponieważ według mnie tuńczyk jest dość słony, ale jak lubicie dodajcie. Zmiksować do uzyskania konsystencji pasty.

Przełożyć do miseczki, dodać kukurydzę bez wody i wymieszać.

Smacznego!!!

Polecam także wpis: http://www.przepisybabci.com.pl/2019/10/20/wiesz-wszystko-o-czyszczeniu-przechowywaniu-i-gotowaniu-jajek/



2 thoughts on “Pasta jajeczna z tuńczykiem – palce lizać :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *