Placuszki z dynią i twarogiem

To kolejny pomysł mojej Mamy. Połączenie dyni z twarogiem dało wyśmienity efekt. Placuszki smakują obłędnie.

Składniki:

300 g dyni lub cukinii

250 g twarogu

2 jajka

2 ząbki czosnku

½ szklanki mąki kukurydzianej

Szczypta soli

Pieprz cytrynowy

Kurkuma



Dodatkowo:

Olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do miski (dynię, twaróg, jajka, czosnek, mąkę oraz przyprawy).

Wymieszać łyżką.

Nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem. Formować placki. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Można podawać z kwaśną śmietaną 12% lub 18%.



Smacznego!!!

Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *