Gulasz z indyka w sosie pomidorowym

Wyśmienite danie. Uwielbiam różnego rodzaju gulasze, a ten jest po prostu przepyszny. Polecam Wam jeden ze sposobów przygotowania gulaszu, bo wiem, ze jest ich dużo. Smacznego!!!

Składniki:

400 g gotowego mięsa z indyka na gulasz lub filet z indyka/kurczaka

3 średnie marchewki

80 g korzenia selera

1 cebula

1 ząbek czosnku

3-4 łyżki oleju trzy ziarna lub rzepakowego

330 ml soku wielowarzywnego (Dawtona)

Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, kurkuma, słodka papryka mielona, czosnek niedźwiedzi, gorczyca, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy,



Wykonanie:

Na rozgrzany garnek wlać olej, wsypać mięso, posypać przyprawami, (jeśli filet to pokroić w kostkę). Podsmażać na dużym ogniu ), ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając delikatnie wodą. Po tym czasie wrzucić warzywa (marchew, seler, czosnek) przetarte na tarce o dużych oczkach oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmażać kolejne 10 minut od czasu do czasu mieszając i podlewając delikatnie wodą.

Po tym czasie zalać sokiem wielowarzywnym i szklaną wody. Dusić 30 minut.

Smacznego!!!



Poniżej klikając w POBIERZ można zapisać i wydrukować przepis 🙂

1 thought on “Gulasz z indyka w sosie pomidorowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *