Sałatka z indyka z czerwoną fasolą i makaronem

Smaczna sałatka. Może zastąpić obiad, gdyż bardzo sycąca. Z pewnością przekonacie do niej swoją rodzinę

Składniki:

400 g mięsa z indyka na gulasz

4 jajka

1 puszka fasoli czerwonej

1 puszka groszku zielonego

110 g makaronu

4-5 łyżek majonezu

Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony

Przyprawy do gotowania indyka: sól, pieprz cytrynowy, kurkuma, papryka słodka mielona, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy



Wykonanie: Mięso z indyka zagotować z wyżej podanymi przyprawami. Gotować 40 minut. Po tym czasie mięso wyłożyć na talerz i odstawić do ostygnięcia. Makaron ugotować według wskazań producenta. Jajka gotować przez 10 minut. Przestudzone mięso można posiekać na drobniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka potarte na tarce o grubych oczkach. Wsypać przestudzony makaron, dodać fasolkę i groszek. Posypać solą i czarnym pieprzem.

Wymieszać. Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać.



Smacznego!!!

2 thoughts on “Sałatka z indyka z czerwoną fasolą i makaronem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *