Pyszne grzebienie francuskie

Witajcie,

Dzisiaj chce Wam zaproponować przepis na pyszne i proste w wykonaniu grzebienie francuskie. Poszłam na łatwiznę tym razem, ale zapewniam Was, że te ciastka będą lepiej smakowały jak z cukierni. Ich przygotowanie i upieczenie nie zajmie Wam więcej jak pół godziny.

 

Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego

2 słoiczki po 200 g domowej, gęstej marmolady malinowej lub ewentualnie tyleż samo kupnej  marmolady różanej,

 

Wykonanie:

Z  jednego opakowania ciasta francuskiego wyciąć osiem równych prostokątów. Na każdy nałożyć po czubatej łyżeczce marmolady. Złożyć na połowę. Brzegi skleić widelcem. Ułożyć na dwóch blachach o wymiarach piekarnika. Ja piekłam równocześnie dwie blachy w temperaturze 2000C przez 17 minut.

 

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *