Paszteciki z grzybami przygotowane z użyciem Mini Choppera Desire Russell Hobbs

paszteciki2

 

Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne paszteciki, do których farsz przygotowałam za pomocą Mini Choppera Desire firmy Russell Hobbs.

 

 

To minirozdrabniacz, który minirozdrabniaczumożliwił mi przygotowanie farszu bez zbędnego wysiłku. Mini Choppper ma dużą moc (380W) oraz pojemność użytkową misy 500 ml. Misę wykonano z mocnego szkła. To proste w obsłudze urządzenie wszechstronnego zastosowania.

 

Paszteciki

 

Składniki na farsz:

1 kg pieczarekpieczarki

2 czerwone cebule

2 ząbki czosnku

Vegeta

 

Wykonanie:pieczarki1

Pieczarki pokroić na ćwiartki, ugotować w wodzie z 1 łyżką soli. Czas gotowania pieczarek wynosi 12 minut. Ugotowane pieczarki, cebulę i czosnek rozdrobnić za pomocą Mini Choppera Desire Russell Hobbs. Rozdrobnione warzywa przełożyć do miski, doprawić vegetą i dokładnie wymieszać.

 cebula

cebula1

Składniki na ciasto:

paszteciki4 szkl. mąki

1 kostka margaryny

2 jajka

4 dag drożdży

1 szkl. kwaśnej śmietany 18%

1 łyżeczka soli

 

Wykonanie:

Do miski wsypać mąkę oraz dodać margarynę i jajka. Drożdże z kwaśną śmietaną i solą rozpuścić w małym garnuszku, na małym ogniu (mogą być tylko letnie). paszteciki1Dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto. Masa nie może kleić się do rąk, w razie potrzeby podczas zagniatania podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować, nałożyć farsz i formować paszteciki.

Piec w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *