Deser budyniowo – twarogowy

Składniki na 3 porcje:

 500 ml mlekadeserbudyniowo-twarogowy

1 budyń śmietankowy

2 łyżki cukru

200 g półtłustego twarogu

2 żółtka

2 łyżki kakao

250 g margaryny

7 łyżek cukru pudru

Biszkopty

 

Wykonanie:

Z mleka, budyniu i 2 łyżek cukru ugotować gęsty krem. Odstawić do ostygnięcia. Twaróg dobrze połączyć ze schłodzonym budyniem.

Żółtka ubić w kąpieli wodnej, odstawić z ognia. Zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Do tak ubitej masy z żółtek miksując powoli dodawać masę budyniowo-tawarogową. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, połączyć mikserem.

Na dno pucharków położyć biszkopty, przykryć masą kakaową. Na niej ułożyć biszkopty i przykryć jasna masą. Wstawić do lodówki do stężenia. Jeśli ktoś lubi można udekorować posiekanymi orzechami.

deser budynio-tawarogowy

 

Smacznego!!!

 

1 thought on “Deser budyniowo – twarogowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *